dissabte, 28 d’agost del 2010

Més música que futbol

A poques hores de l'inici d'una lliga que sembla destinada, i cada vegada més, a un abisme entre els dos primers i la resta, m'ha fet força gràcia l'article a l'Avui d'ahir 27/08 de l'Empar Moliner. I és que tot i que no analitzava res sobre la lliga, parlava sobre futbol però des d'una perspectiva força curiosa, el gustos musicals d'un jugador que ja no està al Barça, Txigrinski (aka Chewbacca :-).
Moltes vegades veiem els jugadors de futbol amb cascs (se suposa que escoltant música, o ràdio) però poques vegades en sabem els seus gustos musicals. O almenys jo no els sé. Sí sé que a Iniesta li encanta Kasabian; que algun jugador que ha fet els seus "pinitos" artístics (i no em refereixo a l'LP que van fer els jugadors del Barça quan van guanyar la primera Champions, i que per cert està a casa els meus pares) com Gullit o el 'Mono' Burgos però que en sabem del que escolten? Potser Guardiola amaga dins del seu Ipod les millors cançons de Kiss a part del seu estimat Lluís Lach :-) O potser Sergio Busquets és fan d'Antònia Font? O Sergio Ramos ho és dels Beatles? No ho sabem. Per això està bé saber-ne algun més, i en aquest cas, m'ha alegrat que tot i que no ha pogut triomfar, Txigri, té un immillorable gust musical. El seu grup preferit és Pixies (algú el va veure al Primavera? :-) i la seva cançó preferida Where is my mind? Us ho imaginàveu?
Però l'Empar amb la seva sempre ironia posa un altre exemple de gustos musicals d'un jugador, Touré Yayá. Es veu que en una entrevista similar havia dit el que més escoltava era Laura Pausini, així que quan el veu amb cascos se l'imagina escoltant Se fue.

PD: Sí que hi ha molts músics que mostren la seva admiració pel futbol, alguns en forma de cançons, altres en forma de lluir bufandes i samarretes en concerts, o en la vida mateixa (Que content deu estar Sabina aquesta nit) però i dels esportistes? Quins gustos musicals en sabeu?

2 comentaris:

Lluís ha dit...

Xavi és un devot de l'Eros Ramazzoti i del Springsteen; a Urzaiz el seu dia el vam veure a Zeleste al concert dels R.H.C.Peepers;Mendieta (jugador indie per excelencia,no es perdia cap concert ni a Barcelona ni a Valencia)és un incondicional de Planetas (devoció mutua i corresposa a "Un buen dia");quelcom similar passa entre Iniesta i Estopa;em sembla que a Piqué li agrada la Shakira (je,je);Messi, com no podia ser d'una altra manera, és un incondicional de Calamaro...i diuen que darrerament dels Oasis per imposició de Tevez...perque es clar,tots els judadors del City els escolten (per obligació segurament :-)); Belletti mata per U2;a Màgico Díaz me'l vaig trobar a un after ..s'accepta en aquest post?;Pinto és un "hardcoreta"; Alves no coneix ni als Stones..només escolta percusió i musica brasilera;Gerrard és un fanàtic del so Manchester dels 90 i acostuma a sortir sovint pels clubs d'aquesta ciutat..tot i "jugar-se la vida"(es diu que sent menor d'edat anava al mític Hacienda);Rooney no es queda enrera i li agraden molt els Oasis (però no ho pot dir)i Sterophonics;Barnes (ex-Liverpool 80's) va suplicar cantar amb New Order a "World in motion"...desig acomplert; Villa no es perd cap concert de Manolo Garcia doncs segueix escoltant EUDLFila, Valdes fa lo propi amb G'n'Roses....

Maida ha dit...

Confiava en tu per fer-me quedar malament però no tant :-)
Però veig que el gust musical dels jugadors d'aquí no és el millor :-) (Sempre podria anar amb l'Urzaiz a un concert del RHCP)