divendres, 20 de març del 2009

Estirp

Des de que tinc el blog han mort, com cada any, actors i actrius i altra gent del món del cinema i el teatre. Des de Paul Newman a la recent i trista mort d'en Rubianes. En general no faig articles d'obituari però avui m'ha sorprès la mort de la Natasha Richardson.
I m'ha sorprès perquè una actriu, que potser per molts és desconeguda, casualment l'he vist en molt poc temps en dues pel·lícules (gravades): 'La condesa rusa' (The White Countess) i 'Obsesión' (Asylum). En la primera, ambientada a Shanghai, comparteix pantalla amb la seva mare en la vida real, la gran Vanessa Redgrave i també amb la seva tieta Lynn Redgrave, menys coneguda però també molt bona actriu. A més l'altre protagonista és Ralph Fiennes, que en el seu primer paper mediàtic a 'La lista de Schindler' (Schindler's List) va compartir cartell amb Liam Neeson, el fins avui marit de la Natasha. Però si no us he embolicat prou, encara n'hi ha més. La seva germana és la Joely Richardson, la Julia McNamara de Nip/Tuck, on la seva mare en la vida real, també ho era en la sèrie. I no podem menysprear al seu pare, el director Tony Richardson, guanyador de dos Oscars per 'Tom Jones'.
Després d'aquest embolic no m'estranya que hagi pàgines com la 'The Oracle of Bacon', una mena de sis graus de separació entre Kevin Bacon i qualsevol actor, a través de les dades existents a imdb. Per exemple, la meva amiga Arantxa, té una relació de 3.
Per cert, la Natasha va tenir un accident aparentment lleu d'ski, però poc després va començar a sentir mals de cap que han desembocat en la seva mort.
DEP

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si, tot un drama, amb 45 anys i venint d'un accident de conseqüenciències inesperades...

No oblidem tampoc al seu avi, Michael Redgrave, protagonista de la genial peli del mestre Hitchcock "The lady vanishes" (Alarma en el expreso)

Per cert, "The white countess" la vaig veure l'any passat, curiosa, clàssica, típica d'un Ivory cada vegada més allunyat dels moviments mediàtics i dels Oscars (la trilogia "A room with a view", "Howards end" y "The remains of the day" té ja el seus anys...)