dimarts, 22 de setembre del 2009

Petits plaers a la Zona Franca

Quan treballava a gedas al costat de la SEAT, a vegades deixàvem de banda el menjador i feiem excursions a la recerca de millors menús. Van ser anys dels restaurants del Consorci, dels empatxos de frankfurts i sol al Gran Via amb el Marcos i l'Emilio (DEP), del Boviscum que vaig conèixer pel Chema, i també d'aquells restaurants al Passeig de la Zona Franca: Mai Ona, Tip Top, Arlequin, La Pineda... Però mai vaig trepitjar un lloc que des d'avui s'instal·la en el meu temple personal de la bona cuina: Granja Elena (Pg de la Zona Franca, 244)
N'havia llegit elogis al Time Out però pels seus horaris (només al migdia i entre setmana) era difícil de visitar. Així que avui, aprofitant aquesta setmana de festa, hi hem anat prèvia reserva ahir (I ja que la primera idea era anar a degustar la Ruscalleda però... he oblidat reservar).
De primer: Cards guisats amb cloïsses (podeu veure la foto). És curiós perquè no m'agraden els cards (almenys com els feien a casa només bullits) però les dues vegades que els he menjat fora, han estat sublims (l'altra al Harry's Bar de Venècia en un boníssim rissotto de gambes i cards). I avui em venia de gust provar alguna cosa que no m'entusiasmés d'entrada. I l'he encertat. Però crec que en qualsevol de les opcions ho hagués fet.
De segon: Calamarsets d'Arenys a la planxa amb all i julivert. Plat senzill en què es nota la qualitat del producte amb que es treballa en aquesta casa.
Per acabar: Safata de formatges: un de cabra, un Parma i un Gorgonzola que han donat per finiquitada l'ampolla del Verdejo que hem pres.
Preu: 50€ pp, però pagats molt i molt a gust (No hem agafat pas els plats més barats, però tampoc el més car, un plat de caviar de 89€ :-)
I tot això paït amb la primera excursió conjunta amb el Pep en bicing...

PD: També hem estat fent compres a un centre comercial just enfront, es diu wala i hi ha molt material d'esport i samarretes del Barça a 60€ però també roba de carrer. És molt gran i avui no havia gaire gent.
PD2: Divendres passat vam anar a La Taverna del Clínic. Tapes molt recomanables i originals i no només les famoses braves del número 1 de Time Out (que per cert també estaven molt bones però prefereixo les clàssiques)

dimarts, 15 de setembre del 2009

Your last dirty dancing

Després de mesos lluitant contra un càncer terminal ha mort Patrick Swayze. Tot i ser un fet que es podia produir en tot moment, avui m'ha sorprès ja que justament ahir l'estava veient en els segon episodi de la primera temporada de la sèrie 'The beast' (C+), on interpreta un agent de l'FBI que no segueix les normes i està sent investigat. Seguirem veient la sèrie ja que va gravar tota la primera temporada.
PatrickSwayze potser no ha estat un gran actor però, especialment per les de la meva generació, va lligat a papers que em van marcar molt en la meva adolescència: Dirty Dancing, de la qual em vaig aprendre de memòria totes les cançons i que segueix sent la pel·lícula que he vist més vegades (crec que 6, de les quals 4 al cinema), i també la sèrie 'Norte y sur'.
Després també tindria dos papers molt famosos: Ghost, lacrimògena però font de revisió de 'The Righteous Brothers' i que no puc negar que en el seu moment em va agradar (crec que no ha envellit massa bé) i 'Le llamaban Bodhi (Point Break), un thriller surfero amb Keanu Reeves que fa poc vaig tornar a veure i també havia perdut molt.
Però només pels balls plens de sensualitat el trobaré a faltar.

PD: Per problemes del portàtil i a l'espera del que m'he de comprar, tinc pendents les entrades de l'estiu... però valdrà la pena esperar i veure'm amb tots els modelets :-)