dimarts, 2 de desembre del 2008

'Confianza ciega' o la Marató de Tv3

Fa uns anys va aparèixer aquest programa en què tres parelles havien de confiar en el seu/la seva company/a que estava en una altra casa on tenia tot de temptacions de l'altre sexe. No és d'això del que vull parlar, però sí de la confiança com a base de la societat i de les relacions. I per què?
Per que avui quan estàvem esmorzant s'ha produit una estranya discusió sobre la Marató de TV3. Sobre el fet de donar diners a aquest esdeveniment.
Hi havia un apunt que podia tenir raó sobre la conveniència o no que una televisió pública s'hi impliqui. Però el que no hem pogut entendre de cap manera era l'argument dels que no volien donar diners perquè no sabien què en feien i no tenien clar si algú s'enriquia, no confiaven del bon ús d'aquests diners. Preferiria un argument del tipus 'Sóc egoista i els meus diners són meus' que no pas això.

Com pot viure algú en societat i no confiar: Confiem en la nostra parella (i no fer-ho és viure amargament), confiem amb els amics (i sabem que les seves respostes envers nosaltres mai ens perjudicaran) , confiem amb els metges quan estem malalts (i si poden ens curen), confiem amb l'empresa on treballem (treballem sense saber si ens pagaran), confiem amb els bancs (o com a mínim hi deixem els diners), confiem amb tota la gent que ens transporta (no pensem que esitmbaran l'avió a propòsit) i seguim confiant en un munt de coses però no hi reflexionem.
I és que quin sentit té viure sense confiar? Potser sí, t'emportaràs alguna garrotada, però desconfiant també te n'emportaràs i a més hauràs viscut amargat.

Per tot això aquest any tornaré a fer una petita aportació a la Marató perquè no només em refio que els diners no se'ls queda ningú sinó també que els projectes que els reben en fan bon ús. I ja m'he fet fan de la pàgina de la Marató a Facebook.

Dedicat als meus companys d'esmorzar, especialment a aquells en qui confio.

'Confiem massa en els sistemes i molt poc en els homes' - Benjamin Disraeli
I tot i així no volem donar diners a la Marató?

1 comentari:

Nui ha dit...

Jo també hagués trobat millor qualsevol raonament de no aportar com ara del tipus: "Prefereixo fer-ho en d'altres actes per gent que em sembla q ho necessita més..."

Jo tampoc entenc que no es pugui confiar en què es fara amb aquests diners, però bueno per tots aquells que no ho fan els hi deixo un link amb els comptes anuals de la marató del 2007 http://www.fundaciomaratotv3.cat/fundacio/tancament_comptes.html i un altre amb els projectes finançats gràcies a les aportacion d'aquella marató http://www.fundaciomaratotv3.cat/recerca/2007_cardiovasculars.html