dimecres, 24 de setembre del 2008

Primer GP de F1 de nit

Us haureu adonat que fa molt que no us poso al dia sobre motos però és que m'he pres unes llargues vacances :).
Bé, de moment encara us haureu d'esperar una miqueta perquè avui us vull parlar de F1.
Aquest cap de setmana ( 26-28 Septembre-2008) tindrà lloc el primer gran premi de la història de Fórmula 1 de nit.
El GP es caracteritzarà no només per la nocturnitat sinó també pel fet que es tracta d'un circuit urbà. I és que el GP tindrà lloc als carrers de Singapore. El circuit s'anomena Marina Bay per ser aquest el nom del barri per on transcorrerà la major part de la cursa.
Com a curiositat cal destacar també que es correrà en sentit oposat a les agulles del rellotge (com passa a Interlagos i Istambul).
Sembla ser que el que a priori podria ser una preocupació pels pilots pel fet de conduir de nit no serà un gran problema, ja que s'ha aconseguit que la iluminació sigui 4 vegades superior a la que es troben cada cap de setmana els futbolistes a un estadi de futbol.
Per l'experiència del GP de MotoGP de Qatar d'aquest any que també va transcórrer de nit sembla que no hi ha d'haver major problema pels pilots (tret d'algunes petites molèsties visuals en els primers entrenaments).
Pel que he pogut veure sembla ser que el circuit passarà per sota d'una de les graderies! Realment espectacular! Així doncs la perillositat vindrà més pel propi circuit urbà en sí: per la dificultat d'alguns revolts i perquè pot presentar en alguns llocs problemes d'adherència, que no pas perquè sigui de nit.
Sembla doncs que l'emoció està servida, però la única cosa que podria anar en contra de l'espectacularitat és el fet que per les característiques del circuit els avançaments són casi impossibles. Però esperem que en poguem veure!
De totes maneres, jo no me la penso perdre i també us recomano a vosaltres que no us la perdeu perquè només per veure una ciutat com Singapore amb tots els edificis il.luminats ja val molt la pena, si heu estat a Singapore estareu d'acord amb mí oi?
Us deixo un vídeo on es recrea una simulació del traçat.



I ara algunes fotos que vaig fer a finals de Juliol del que seria el traçat del circuit sense jo ser-ne conscient :):
Graderies de la tribuna principal

Es veu una mica petit però són fàcilment identificables perquè són de colors i es troben al centre de la foto, just abans de la nòria des d'aquesta perspectiva.
Raffles Boulevard

Es tracta d'una de les rectes més llargues on s'agafaran les majors velocitats.

Pont Anderson

Aquest pont dirigeix els pilots cap a St. Andrews Road. No sé com el veieu vosaltres però jo el veig molt estret pels monoplaces.
St.Andrew's Road

Aquí es pot veure totes les llums instalades per dur a terme la 'super il·luminació'.