dijous, 4 de setembre del 2008

La rentrée / Viatge a Dinamarca

Nois (i noies),això de l'estiu s'acaba... I per molts també s'han acabat les vacances. Alguns estem més morenos, d'altres estan directament negres pensant en les coses a comprar per l'escola i els de més enllà pensen com gastar-s'ho tot a les vacances que han deixat per al setembre. Però ens queden els records i les fotografies (digitals?) dels dies que no hem hagut de passar per l'adreçador.
En el nostre cas a part d'uns dies de platja, n'hem passat uns quants (poquets) a Copenhagen. Com aquest no és un blog de viatges (per a blogs de viatges visiteu el de l'Héctor), només en faré un resum, un 'Top' en positiu i en negatiu:
1. Ideal per nens. Potser aquesta no és una ciutat espectacular per veure monuments i museus però és plena d'encant i molt recomanable per anar-hi amb nens, ja que té molts llocs per anar i coses per fer que els hi poden agradar:
  • Parc d'atraccions de Tivoli. Situat al centre, té atraccions per totes les edats i restaurants de tota mena, inclús amb una estrella Michelin (The Paul). L'Ariadna s'ho va passar d'allò més bé a l'àrea infantil gratuïta on havia un llit elàstic gegant.
  • Museu d'art Modern Louisiana. Està a 40 minuts en tren i és dels museus més macos que heu visitat mai (juntament amb el de Peggy Guggenheim a Venècia). Amb un parc d'escultures a l'aire lliure amb vistes a Suècia, una àrea infantil de tres plantes on es pot fer fang, pintar i muntar Legos i una molt interessant col·lecció d'art modern.

  • 'La Sirenita'. Què millor que visitar la protagonista d'un dels contes més coneguts i explicats.

  • Parc de Dyrehaven. Aquest inmens parc natural a 20 minuts en tren dóna la possibalitat de fer una passejada caminant o amb una calesa amb cavalls, i si hi ha sort (i nosaltres la vam tenir) veure un dels 2000 cèrvols que hi viuen en llibertat. Al costat hi ha un altre parc d'atraccions, el de Bakken, el més antic del món, amb un ambient molt familiar.



  • El Zoo. Amb unes zones molt realistes respecte a l'habitat dels animals i amb una Casa d'elefants molt gran dissenyada pel Norman Foster. També un zoo infantil molt divertit.



  • Passejada pels canals amb un vaixell. Un clàssic molt turístic però que val molt la pena per veure les coses des d'una altra persepectiva.

2. Ideal per disfrutar de l'aire lliure: Bicicletes i terrasses.
  • La ciutat és plena de bicicletes. Tothom les fa servir, joves i grans. Alguns hi porten els nens (en les bicicletes de Christiania) i d'altres gairebé hi porten la casa sencera. Sí que és cert que l'orografia permet fer-les servir sense problema, però també ajuden uns carrils bici com Déu mana, amples,ben senyalitzats i per tota la ciutat. Ara que m'he aficionat a la bici, he sentit una gran enveja.

  • L'altra cosa que m'ha provocat una enveja sana és el gran nombre de terrasses que hi ha. Sempre m'ha fet certa ràbia que en els països més al nord hagi sempre una terrassa, ni que siguin dues cadiretes i una taula. Els agrada tant estar a l'aire lliure que inclús hi ha mantes a disposició dels clients en molts bars o restaurants per si es gira fresca.

3. Estil i compres. La ciutat té una zona, l'Strøget, que de fet és un carrer amb diversos noms que està ple de botigues de roba i d'objectes de disseny. Em van encantar els grans magatzems Illum, les botigues de joguines de fusta, els anticuaris a Bredgade. La ciutat desprén tot un estil de viure en el qual em sentiria bé.

I ràpidament les cosetes més negatives:

  • Els preus. Les butxaques d'aquí no estan preparades per al nivell de vida d'allà: un segon plat per al JM, un plat infantil per l'Ariadna, un primer plat per mi, les begudes i sense postre uns 60€ (que si pagués en VISA es veu incrementat entre un 3 i un 6% de comissió). Preferia no passar les corones a euros per tal de no pensar-hi.
  • El menjar. Em va semblar que havia poca variació, però és que jo sóc bastant especial i si he de repetir massa em canso. Tot el que vam provar, no obstant, era bo i l'Ariadna es va aficionar al suc de poma.
  • El temps. Tot i que vam tenir molta sort i majoritàriament va lluir el sol (acompanyat d'algun núvol i algunes gotes, que no ens donaven ni temps a posar-nos l'impermeable), l'últim dia va ploure d'aquella manera que veus que no pararà i que deu ser la forma predominant.

Espero que els propers viatges siguin tant bons com aquest.

PD: No vaig trobar cap danès o danesa espectacular... Els nens són molt macos, però sembla com si quan es fessin grans perdessin l'encant
PD2: Res de veure Carlsberg normal!!!! Sobretot la Carls Special, fosqueta, com a mi m'agrada