dijous, 12 de juny del 2008

Mundial de Motociclisme 2008-Resum 1ª Part

Hola a tots!!!!

Com vaig prometre seré la col.laboradora del món esportiu. En principi, em centraré amb el mundial de Motociclisme perquè com molts sabeu és el que més m'agrada. Però si tinc temps i en alguna altra disciplina hi ha quelcom interessant doncs intentaré fer-vos-en també 5 cèntims.

Bé, com el mundial ja porta 7 proves us faré un resum del que ens han aportat aquestes 7 curses i després cada cap de setmana de Gran Premi us faré la crònica i us demanaré les vostres opinions és clar. Pel que fa al resum em centraré amb la categoria reina perquè sino no sé si algu acabarà de llegir-s'ho :)

1ª Cursa 2008: GP Qatar: El mundial va començar amb tres grans novetats. Per primer cop, es celebrava una prova del mundial de velocitat de nit. Per altra banda, el Valentino Rossi estrenava també per primer cop els neumàtics Bridgestone ( després de deixar enrere els Michelin de tota la vida). I finalment, tenia lloc la primera aparició a la categoria reina del Jorge Lorenzo. El mundial no podia començar millor pel de Mallorca; aconseguia la Pole i acabava la cursa en una molt meritòria 2ª plaça. Va guanyar l'Stoner i molts van pensar que aquest any 2008 tornaria a ser un passeig triunfal de l'australià. El podi el va completar el Dani Pedrosa, que també va fer una bona cursa si tenim en compte que pràcticament no va tenir pre-temporada després de la lesió que va patir en els primers entrenaments de pre-temporada. Pel que fa al Rossi, la seva primera cursa amb Bridgestone no va ser gaire encoratjadora. Va acabar 5è patint problemes de neumàtics en les darreres voltes. A destacar, la bona actuació de l'altre nou de la categoria: l'Andrea Dovizioso, que aprofitant els problemes del Rossi li va fer un espectacular avançament robant-li la 4a plaça.

2ª Cursa 2008: GP de Jerez: La segona cursa del mundial ens va portar la segona Pole Position del Jorge Lorenzo però la cursa se la va emportar el Dani Pedrosa que va guanyar comodament davant del Rossi, que aquest cop en un dels seus circuits preferits va aconseguir una segona plaça molt celebrada per ell mateix.Ja que es tractava del seu primer podi amb Bridgestone. Tant content estava que va celebrar-la una volta abans de que s'acabés la cursa. I sort que el Lorenzo es va despistar sino perd el segon lloc. Va ser una situació força divertida. I als rossistes ens va agradar tornar-lo a veure al podi així de content. Pel que fa a l'Stoner en un cap de setmana complicat i un circuit gens propici per la Ducati va tenir una cursa encara més difícil amb dos sortides de pista i amb una 11ª plaça final.

3ªCursa 2008: GP de Portugal: Aquest és un circuit que personalment m’agrada bastant. Básicament per la chicane en pujada perquè permet avançaments força espectaculars. Doncs bé, per tercera cursa consecutiva el Lorenzo va sortir el primer en la graella de sortida i aquest cop sí que va rematar la feina amb la seva primera victòria a MotoGP. Es convertia així en un dels millors debutants de la història de la categoria.Segon va ser Pedrosa i tercer a 12 segons el Rossi, que veia que el seu company d’equip( Lorenzo) l’havia guanyat amb un gran marge amb els neumàtics Michelin que ara ell no duia. Moltes veus van critcar al Rossi per haver-se precipitat en el canvi de neumàtics ( semblava que Michelin s'havia posat les piles aquest any) però ell sabia que el procés d’adaptació de la Yamaha ( una moto parida amb Michelin) als Bridgestone era llarg però creia que anaven en la bona direcció i se'l veia confiat. Pel que fa a l'Stoner va tornar a patir en un circuit tampoc gaire bo tradicionalment per la Ducati tot i que finalment va aconseguir ser 6è. Demostrant així que de moment era l'únic capaç de conduir la Ducati del 2008 perquè el seu company, Marco Melandri va romandre en les últimes posicions en els tres grans premis disputats.

De moment aquest és el primer resum de les 3 primeres curses. En el següent post us explicaré les 4 següents i aleshores ja us podré fer una enquesta sobre els vostres favorits pel Mundial d’aquest any