diumenge, 15 de juny del 2008

Mundial de Motociclisme 2008-Resum 3a Part

6a Cursa 2008: GP Itàlia: Arribàvem a Mugello amb un clar favorit. De qui estavem parlant? Sí, ho heu adivinat. Del Valentino Rossi. No només per les dues victòries consecutives anteriors, sino perquè Mugello és territori Rossi. Des de que la categoria reina és Motogp, és a dir, desde l’any 2002 ningú a part del Rossi havia guanyat a Mugello. Però, aconseguiria el Rossi fer-ho amb els neumàtics Bridgestone(encara no havien aconseguit cap victòria aquí)?

El cap de setmana també igual que a Le Mans va ser bastant inestable meteorològicament parlant. Divendres els entrenaments van estar passats per aigua i per tant els pilots només van tenir dissabte per configurar la moto al seu gust.Pel que fa a la sessió classificatòria el Rossi va aconseguir amb una volta magistral la seva primer pole de la temporada i la primera amb neumàtics Bridgestone. Segon va ser Pedrosa , tercer Capirossi, que es va aprofitar de la roda del seu amic Rossi en la seva millor volta de classificació (en cursa després es va comprovar que no tenia suficient ritme) i 4t Stoner. En Lorenzo que va arrossegar problemes de posada a punt de la moto tot el cap de setmana sortiria en la seva pitjor posició de sortida de la temporada(7è lloc)

La cursa va començar amb una gran sortida del Pedrosa que va aconseguir arribar a final de recta primer davant de la Ducati de l’Stoner. El Rossi, un cop més va perdre alguna posició en la sortida (no seria ell si sortís bé ) i va arribar a final de recta 4t darrere de Capirossi. El Hayden que anava darrere del Rossi li va fer un avançament espectacular, que no crec que li sentés molt bé que li fés just davant dels seus fans perquè a la següent corba ja li va tornar. Abans de que s’acabés la primera volta avançava també al Capirossi. En el nou pas per la recta l’Stoner aprofitava el poder de la seva Ducati per avançar al Pedrosa. Al cap d’un parell de voltes el Rossi avançava al Pedrosa trobant un lloc on només ell sap trobar i al mateix temps el Lorenzo anava escalant posicions fent honor al seu nickname i fent-li un “Por fuera” al Hayden bastant espectacular i ja era 6è darrere del Dovizioso. En les següents voltes el Rossi avançaria a l’Stoner a una de les corbes en baixada i es col.locaria en primera plaça i ja no la perdria. Poques voltes després, el Lorenzo es precpitaria intentant avançar a Dovizioso i cauria sumant el seu primer zero de la temporada.
La cursa a partir de llavors seria un pèl avorrida perquè el Rossi no va tenir rival i tampoc va haver una lluita entre la segona i tercera plaça. La única emocio va venir de la mà de l’altre rookie de la categoria, l’ Alex de Angelis, que venint del 14e lloc en el primer pas per meta va arribar a posar en perill la 3ª plaça del Dani Pedrosa perquè aquest ja es trobava en greus problemes de neumàtics.

Així doncs victòria incontestable del Rossi i 7ª victòria consecutiva a Mugello i 9ª de la seva carrera esportiva( una en 125 cc i una altra en 250 cc) acompanyat al podi per l’Stoner i el Pedrosa.

Així en el mundial el Rossi es consolidava com a líder amb 122 punts, segon Pedrosa amb 110 punts, tercer Lorenzo amb 94 punts i quart Stoner amb 76 punts.

No he trobat cap video en el que us pugui ensenyar el casc que va estrenar el Rossi. Es tractava d’na foto seva amb cara de velocitat i emoció i amb això volia demostrar als seus fans com es sentia de bé corrent a casa. Personalment, no m’agradava gaire perquè feia realment la sensació de que no portés casc i feia una mica de por però a la meva germana li va fer molta gràcia i a l’Ariadna també, j eje.

7a Cursa 2008: GP Catalunya: I per fi arribavem a Montmeló i una servidora podria veure la cursa en directe. Divendres per obligacions laborals no podia anar als entrenaments i em perdia una jornada molt accidentada.El Lorenzo es queia en la última corba de l’estadi que l’obligava a traslladar-lo a la Dexeus de Barcelona on se li diagnosticava una petita conmoció cerebral que l’obligava a estar en repós 48 hores i en conseqüencia es perdia la cursa del diumenge. A més, una ferida a la mà dreta el va obligar a passar pel quiròfan per realizar-li un petit empelt.
Per aquest cap de setmana el Rossi estrenava equipació. Pels qui no ho sabeu com a bon italià que és li agrada molt el calcio i aprofitant que començava l’Eurocopa va vestir la seva Yamaha com si fos una camiseta de la selecció italiana.Així també duia pintat el seu mono amb l’equipació completa(camiseta i pantalons) i el casc era una pilota de futbol. Personalment el disseny de la moto em va encantar perquè li donava un aire retro molt bonic, però el que es trobava a faltar era el groc en el seu 46 que facilita molt la vista quan l’has de buscar entre un grup de pilots.
Dissabte els entrenaments matinals van acabar una mica abans perquè va aparèixer la pluja (no entenc com vaig acabar cremant-me aquell dia…) i en els de classificació el Rossi va mostrar molts problemes de posada a punt sobretot pel que fa al neumàtic de classificació. I només va aconseguir la 9a plaça. Així que ens tocava patir i remontar de cara el diumenge. La pole se la va endur l’Stoner seguit a unes mil.lèsimes pel Dani Pedrosa i en tercer lloc un resorgit Hayden.

El diumenge el temps ens va donar una treva i no va ploure i ja només ens quedava disfrutar d’una magnífica cursa. Aquest cop no us l’explicaré. Només us diré que el Pedrosa va fer una magnífica sortida i va marcar un ritme endimoniat en les primeres voltes i ja ningú el va poder seguir. Realment, va fer una gran cursa però per molt que m’hi esforci no aconseguirà atreure’m mai aquesta manera que té de guanyar: surtir bé, imposar el ritme i marxar. Per mi i per la major part dels assistents diumenge pasta a Montmeló la salsa de la cursa la va posar el Rossi amb la gran remontada que va fer desde la 9a plaça. Vaig tenr el plaer de veure la major part dels avançaments en directe ( estava final de recta) i és espectacular. El que li va fer al Hayden no té preu. Llàstima que quan va arribar a la segona plaça el Pedrosa ja estava a 8 segons i mantenint els temps.També em va agradar molt l’estratègia que va adoptar amb l’Stoner al veure que no se’n podia desempellegar, de posar-se darrere seu per estudiar-lo i provar-ho a dues voltes pel final.

El mundial doncs ara s’ajusta una mica entre el Rossi i el Pedrosa. El Rossi té 142 punts pels 135 del Pedrosa i sembla que s’escapen una mica del Lorenzo (94 punts) i el Stoner (92 punts)

Us deixo un vídeo de la remontada. Fixeu-vos en l’avançament al Hayden i també en el minut del video que va del 3:40 al 3:50 en que avança en dos corves al Dovizioso i a l’Stoner. Com canta la Tina Turner al vídeo: You’re simple the best.