dimarts, 10 de febrer del 2009

Road to the Oscars (I)

Avui no ha estat un bon dia, aquest matí m'he marejat i el metge de l'mpresa m'ha dit que tena unes contractures cervicals... M'he passat tot el matí com un robot, sense poder fer piscina però per la nit i com em trobava millor he anat al cinema a seguir amb la cursa de pel·lícules,

Dilluns passat va començar oficialment la meva carrera als Oscars que consisteix en el visionat del màxim de pel·lícules possibles abans dels Oscar. La veritat és que des del naixement de l'Ariadna és la meva germana la que fa un megasprint per veure-les totes o gairebé totes, encara que només tinguin una nominació. En el meu cas, en els últims anys m'he decantat per veure les que tenen més nominacions i/o les que estan nominades a millor pel·lícula. En aquest any vaig bé respecte als dos punts doncs a hores d'ara i després de veure avui 'Frost/Nixon', nomées em falten dues, que s'han d'estrenar aquest divendres: "Slumdog Millionaire" i "The Reader".Un cop vistes aquestes intentaré veure "Doubt" i potser alguna de les que té tres nominacions: "Changeling" o "Revolutionary Road" però ho tinc una mica difícil ja que el cap de setmana del 20 estaré fora pel Carnestoltes.

Fent un breu resum de les que sí he vist:

  • "The Curious Case of Benjamin Button": Tot i haver llegit que té moltes semblances amb ForrestGump (veure article TimeOut de la setmana 6-12 al febrer), em sembla una pel·lícula molt ben feta,que tot i la seva durada no es fa gens pesada (excepte uns 10 min de romanç per al meu gust innecessaris) i que tot i la temètica tan fantasiosa està molt ben tractada i fa reflexionar sobre el sentit de la vida. Per mi un altra gran pel·lícula de David Fincher.
  • "The Dark Knight". Les reflexions ja estan en els comentaris de l'estrena i segueixen mantenint-se però tot i les 8 nominacions aquestes han estat més aviat de caire tècnic.
  • "Milk". Tot i les bones interpretacions dels actors, tal i com comentàvem dissabte amb el Pablo, si no sabessis que és una història real, diries que hi ha un error de guió ja que manquen dades per entendre la reacció de 'Josh Brolin' a la pel·lícula
  • "WALL·E" Sota el meu punt de vista i tot i les condicions en què vaig veure la pel·licula (el primer cop que l'Ariadna anava al cinema), crec que és la millor pel·lícula de les nominades als Oscars, i no crec que canviï d'opinió veient cap de les que em manquen. Amb un guió perfecte que ha estat recompensat amb una nominació però que hauria de ser també a millor pel·lícula i no només a millor pel·lícula d'animació.
  • "Frost-Nixon". En aquesta pel·lícula m'ha passat una mica com amb 'El dilema', que em va agradar molt però sobretot el segon cop que la vaig veure ja que vaig patir una crisi de son. Aquí m'ha passat quelcom similar però no tant. Només algunes parts però no les més importants. Bons actors i molta intensitat en un film que mostra la importància del periodisme en la política. I una altra pel·lícula de caràcter biogràfic dins de la llista (com està passant en els recents Oscars)

Principals nominades:

  • "The Curious Case of Benjamin Button" Paramount and Warner Bros. --> 13
  • "Slumdog Millionaire" Fox Searchlight 10
  • "The Dark Knight" Warner Bros. 8
  • "Milk" Focus Features 8
  • "WALL-E" Walt Disney 6
  • "Doubt" Miramax 5
  • "Frost/Nixon" Universal 5
  • "The Reader" The Weinstein Company 5
  • "Changeling" Universal 3
  • "Revolutionary Road" DreamWorks, Distributed by Paramount Vantage 3

La setmana que ve segona part i proposta de porra per a les principals categories

3 comentaris:

Anònim ha dit...

DOUBT

Pasé un buen rato, viendola y saboreando las interpretaciones de estos 2 monstruos del cine americano.

Sorprende la falta de "lo CATOLICO" en una pelicula ambientada en espacios catolicos (colegio, iglesia, sotanas,...).

Cabe destacar que en los sermones no hay citas y apenás se habla de Cristo. Chocante.

Impresiona la breve e intensisima interpretación de Viola Davis.

Por lo demás, no se queda en un esteril critica al fundamentalismo o integrismo religioso (muy a la moda) y va más allá, hablando de la Culpa y como vivir con ella, o sobrevivir...



REVOLUTIONARY ROAD

Dos grandes actores que hacen la "contra" a su anterior interpretación en TITANIC.

Vaya, si no te va bien a las verdes, prueba a las maduras.

Pesimista.

Para cuando veremos un canto al matrimonio filmado con semejantes actores y medios.

Dañina.

Anònim ha dit...

Soy yo, DANI, no un "anònim"

Anònim ha dit...

Parlo de les que he vist:

Milk: Supera amb èxit la condició de mig documental-biografia, rarament cau en la sensibleria, les interpretacions són molt bones i creïbles, però em va deixar una mica fred i difícilment puc compartir el títol de millor pel.lícula de l’any que li han donat en alguns dels (múltiples) premis que es voten en aquesta època. Totalment d’acord en que el personatge de Josh Brolin i la seva relació amb Harvey Milk no acaben d’estar ben desenvolupats del tot.

Revolutionary road: Un plantejament de partida excel.lent que no acaba de funcionar del tot possiblement per algunes situacions i diàlegs massa forçats i també per algun que altre moment histriònic de Leonardo di Caprio. Tot i així visió cruda i pesimista de les relacions de parella des d’un enfoc original (com pot destruir un matrimoni les dificultats d’un del seus membres per definir la seva personalitat quedant-se a mig camí del que és o el que realment vol ser) i algun que altre moment brillant. Kate Winslet, el millor… Com pot ser, com vaig llegir l’altre dia, que Hillary Swank tingui dos Oscars i ella (o Deborah Kerr) cap. No s’entén molt bé… encara que ja sé que depén de la competència i circumstàncies de cada any.

The chageling: No sóc massa admirador de la Angelina Jolie (ni com actriu ni com a dona) però haig de reconèixer que en aquesta peli em va sorprendre positivament en tots dos sentits. Una barreja intel.ligent de drama de telefilm de sobremesa amb una macabra investigació policiaca i amb una crítica a la corrupció gubernamental posant per sobre la opinió pública i la imatge del departament per sobre de la veritat. Feta amb molt d’ofici però li falta una mica per pujar a l’escaló de les grans pel.lícules.

Frost/Nixon: És bona l’analogia amb “El dilema”. Un film “seriós” però que sap enganxar amb l’espectador mig amb un plantejament atractiu i poc avorrit. Molt ben feta per un Ron Howard que continua capficat amb temes massa americans (per això a Europa potser mai funciona massa bé) i amb un cinema amb poc risc formal, però que en aquesta ocasió aconsegueix un resultat notable. La temàtica periodisme vs política és la gran protagonista i s’agraeix la no introducció d’una relació sentimental com a subtrama absurda per buscar la complicitat del públic més fàcil (la relació del Frost amb el personatge de la Rebecca Hall és molt subtil i lleugera i mai la veig com a un element significatiu i incordiant dintre de l’autèntica esència de la pel.licula) Molt continguda i apreciable la humanització del Nixon, sense buscar mai els extrems. I l’escena de la trucada (fantasma) possiblement el millor de la peli.

The curious case of Benjamin Button: Film clàssic d’Oscar: llarg, molt ben fet, ple de flashbacks, amb cert regust clàssic tot la original i fantàstica trama… Et deixa un bon regust de boca i és una pel.lícula molt més de persones que de fets històrics, tot i que la trama es desenvolupi en més de 80 anys i inevitablement de fons acabem veient diverses fites històriques, però molt més lleugerament tractades que a “Forrest Gump” (que tot i així també penso que era una peli molt més personal del que pot semblar) Encara que algunes dones no pensin així per mi és millor la part en que el Brad Pitt està més vell que quan es fa jove (potser s’insisteix massa en la relació sentimental amb la Cate Blanchett) Molt bó, en canvi, el petit romanç amb la Tilda Swinton. En definitiva, una bona reflexió sobre la pesonalitat humana més enllà dels maquillatges, fotografia, música, bons actors, efectes especials,etc. Tot i així, per mi li falta alguna cosa per cautivar-me del tot.

Pronòstics: Deixant fora a “The reader” amb tota seguretat, podran “BB”, “Milk” o “Frost/Nixon” trencar el favoritisme de “Slumdog millionaire” pels premis aconseguits? Penso que està una mica obert… I a veure que tal les dues que no he vist de les cinc nominades a millor pel.licula.

Salutacions,

David.