divendres, 25 de juliol del 2008

Premiere 'The Dark Knight' (23/7/2008)

Com em va agradar un mail que em va enviar la Isa dilluns!, per dir-me si volia anar a la preestrena del nou Batman... A més una preestrena amb actors internacionals! Feia temps que no anava a cap, molt de temps (L'última preestrena amb actors va estar molt bé, 'Salvador', però era més d'aquí). Això em fa pensar que un dia d'aquest faré un post amb les fotos d'actors que tinc, el pal és escanejar-les.
La proposta era per dimecres. Les entrades, molt xules (veure foto) anaven dins un sobre negre tancat per una pegatina on deia 'Why so serious?', l'eslògan de la pel·lícula. A dins hi havia una carta amb una banda Joker i a l'altra banda els horaris i els actors que venien.

Com no havia numeració, calia estar d'hora. Vam arribar a les 21.50 i ja no quedava gaire lloc, però vam decidir agafar dos foradets separats en dues files. Se suposava que a les 22.30 començava la pel·lícula però ja temíem que la cosa s'allargaria quan l'equip va arribar a les 22.20. Per tenir-nos entretinguts dins de la sala, es podien veure a la pantalla del cinema les signatures que van fer a la gent que estava esperant a fora, les entrevistes i les fotos , actes que van durar fins a les 23 . Per cert, van ser molt educats (tots, inclús el violent del Christian Bale) i van atendre molt bé a la gent preguntant inclús el nom a l'hora de dedicar les fotos.



Quan van entrar a la sala enmig d'una forta ovació, va ser el moment que vaig tenir per fer algunes fotos. La veritat és que he de canviar de càmera, aquesta està feta pols i cada vegada em dóna un rendiment pitjor. En interiors em queden fosques i en exteriors clares. Sort del Photoshop! Però sí, els vam tenir aprop, prou per fer alguna foto decent.





El J. A. Bayona va fer les presentacions de l'equip de la pel·lícula present: el productor Charles Roven, el director Christopher Nolan i els actors principals (és clar, sense el desaparegut Heath Ledger): Christian Bale (quina diferència al nen de 'L'imperi del sol'), Aaron Eckhart (molt i molt atractiu en persona i molt més que a 'Amigos y vecinos') i Maggie Gyllenhaal (molt més alta del que em pensava).


El director va fer una petita xerrada típica i tòpica però molt simpàtica i que s'entenia molt bé. I cap a casa, o a sopar o al que sigui... A fugir, de fet, de veure la pel·lícula. Cosa que entenc, ja que està bé veure-la una o dues vegades però no les mil preestrenes que fan.
I la pel·lícula... Els que em coneixen saben que em costa fer comentaris d'una pel·lícula que acabo de veure però faré un esforç i faré un petit esboç. Primer fets objectius, en el seu primer cap de setmana d'estrena ha recaptat 158 milions, que en 5 dies n'ha recaptat 200 i que espera trencar un nou rècord recaptant 300 milions en 10 dies. A hores d'ara està en el Top 1 de l'imdb amb més de 124000 vots.
Sensacions personals: La primera és que havia sentit que era una pel·lícula fosca. No, no ho és pas estèticament, però si ho és en la seva concepció. Fosca en el sentit d'indagar en el perquè de l'ànima humana, en la vulnerabilitat de les persones. Fosca també en mostrar certa fredor respecte al que passa. I amb moments angoixants, emotius, que com es feia abans, van fer aplaudir al públic.
Rítmica, una pel·lícula de 152 minuts que no es fa gens pesada és fonamental per tal de sentir-se a gust. Amb acció, molta acció, alguna escena amb una violència divertida, si és que la se'm permet la llicència poètica (divertida és l'escena violenta de l'últim episodi de 'Four Rooms').
Es mereix el Heath Ledger un Oscar pòstum? La veritat és que ho fa bé, però potser amb un personatge així és fàcil fer-ho bé.
En resum: bona pel·lícula del circuit molt i molt comercial.
PD: Isa, haz tu la crítica adecuada, a mí se me da mejor colgar las fotos.