dilluns, 7 de juliol del 2008

7/7/2008 (Dll) - 1r Encierro (Conde de la Corte)

Toros: 'Fugitivo', 595 kg, Negre bragat; 'Asiático', 625 kg, Negre mulato (com a curiositat: la distància entre banyes d'aquest toro era de 1'20m); 'Mangosto', 620 kg, Negre bragat; 'Zurcidor', 545 kg, Negre bragat; 'Notaria', 560 kg, Negre bragat; 'Pelotinto', 565 kg, Negre
Duració: 4min 20 seg

Potser el millor resum per l'encierro (vídeo) d'avui és que ha estat beneït per San Fermín. Tot i que hi ha 12 ferits (un d'ells greu i que li han extirpat la melsa, i uns quants més amb traumatisme cranioencefàlic) veient les imatges podia haver hagut unes quantes enganxades.

El grup ha pujat ràpid i unit per la costa de Santo Domingo amb algunes cabrioles dels corredors i amb força trepitjades, però un dels moments que a primera ullada semblava una enganxada ha estat al deixar la plaça de l'Ajuntament i entrar a Mercaderes. Allà un toro ha embestit un mosso que estava aturat a la dreta però no l'ha empitonat. En regirar-se s'ha trobat una altre mosso i tots els que venien per darrera i que no pensaven trobar un toro de cara. Per sort no ha passat res.


A partir d'aquí el grup s'ha separat amb quatre toros davant que han donat unes carreres molt maques que han permès als corredors de sempre (com el 'calb' de Telefònica) a estar ben a prop del toro. Dos del toros s'han quedat enrera i sobretot un d'ells ha donat problemes al tram de Telefònica girant-se vàries vegades. Per sort entre els pastors i alguns corredors habituals han pogut fer-lo entrar a la plaça. Allà han estat fent voltes i caient al terra fins que els han aconseguit reconduir.

Les altres imatges impactants:
Al carreró també un noi pot donar gràcies. La imatge és brutal, ell s'aixeca i per darrera li vénen dos toros, un li passa la banya no més de cinc centímetres per damunt del cap. L'altre es pot dir que l'esquiva.
A la plaça un noi amb barret camina pel mig quan un toro l'embesteix entre les banyes.A un costat de la plaça, un noí és brutalment embestit, el pitó es clava a la fusta, li arrenca un tros de roba, però surt sencer i amb la càmara que no ha soltat per res.

Sembla que el fet que els animals tinguin les banyes separades fa que els sigui més difícil buscar, i això avui ha estat una sort

PD: Pel que fa la festa, el corresponsal segueix amb vida, ressacós, sense veu, però amb els meus pantalons blancs encara del mateix color. Va complir amb una nit de festa ininterrompuda però de moment no té configurat el mòbil per enviar fotos. Serà que no vol ensenyar-nos el seu 'desmadre'?

1 comentari:

Nui ha dit...

Impressionant....

Jo també penso que un parell de corredors han estat de molta molta sort o San Fermí ha tingut alguna cosa a veure en el seu dia...

El noi de la plaça de toros al qui el toro ha acorralat contra la fusta just a l'alçada del pit encara deu estar mirant-se el video que estava intentant gravar quan el toro l'ha enxampat... Increible... Uns centimetres més a l'esquerra i... buf.

I el noi al qui ha agafat a la cantonada de l'entrada de la plaça de l'Ajuntament encara no em crec q no l'hagi empitonat, per més que veig la repetició em segueix semblant que li clava el pitó. Increible també..