dimecres, 9 de juliol del 2008

9/7/2008 (Dme) - 3r Encierro (Fuente Ymbro)

Toros: Sense dades però 3 negres, un negre llistat i un castany

Duració: 3min 42 seg

L'encierro d'avui (vídeo) ha estat el més perillós però tot i així s'ha saldat de forma força favorable, tot i haver un corredor empitonat (californià amb una cornada de 12 centímetres greu però sense perill de perdre la vida). El perill als últims trams quan un dels toros que anava amb tots els seus companys, s'ha girat. Però anem a pams.

Els toros han sortit com junts i a gran velocitat per la costa de Santo Domingo i arribant a l'ajuntament un ja s'ha destacat i ha superat els esquellers (cabestro). En arribar a la corba d'Estafeta un dels tres toros que anava davant ha atropellat un noi (i la deixat sense pantalons), i un altre mosso que estava saltant per esquivar un corredor se li ha tirat a sobre el llom. Aquest toros amb els altre dos que anaven al seu costat han trepitjat uns quants més que havien fet un muntó a la part esquerra (allà on no t'has de posar mai) i aquí és on ha passat la cornada.

Pel carrer Estafeta el grup ha corregut junt fins a la meitat on un dels toros s'ha avançat i això ha permès veure de nou unes carreres força espectaculars. A l'alçada de Telefónica han començat les complicacions quan, inexplicablement, un del toros ha fet mitja volta.

Al girar-se ha fet més d'una vegada intenció d'embestir i s'ha viscut un moment mol angoixant (veure foto), quan el cap d'un dels pastors ha quedat entre les banyes. Tot i que els mossos i els pastors intentaven reconduir-lo, anava derrotant a esquerra i dreta. Finalment entre tots han aconseguit tancar-lo.

Els altres han arribat a la plaça i també han fet mitja volta d'honor provocant un lleuger pànic, però els dobladors els han reconduit ràpidament.

Veure'm demà com ho fan, uns toros que s'estrenen.

PD: Si tot va bé demà faré alguna crònica de la festa... amb fotos del despiporre nocturn

1 comentari:

Nui ha dit...

Buff impressionant la imatge en la que un dels pastors s'ha trobat amb la cara del toro sobre el seu pit.

Al final acabaré per creure'm que Sant Fermí té una mica a veure en que no passin més incidents...

De fet l'estadística de 14 morts desde l'any 1920 em sembla força baixa donada la perillositat de l'assumpte.

Però deixarem les creences a banda.A disfrutar d'un nou encierro daquí a menys de 7 hores