dilluns, 14 de juliol del 2008

14/7/2008 (Dll) - 8è i últim Encierro (Núñez del Cuvillo)

Toros: 'Licenciado', 505kg, Colorat; 'Ventosillo', 510kg, Mulat bragat; 'Asturiano', 570kg, Blanc groguenc; 'Tramposo', 585kg, Blanc groguenc; 'Arrojado', 565 kg, Colorat; 'Ricardito', 530kg, Castany clar
Duració: 2.37
L'encierro d'avui (vídeo) ha permès saldar les festes amb un balanç molt òptim de ferits per banya i també de lesionats en general, molt inferior al de l'any passat. Avui ha estat un dels més ràpids, més nets i potser també poc emocionant.

Fins a Estafeta els esquellers han anat davant tot i que algun dels toros ha semblat en algun moment que volia avançar-los. A la corba d'Estafeta, una de les poques noies que hem vist corrent s'ha amagat a un portaló i el toros han passat molt a prop seu. No sé si és el pànic o què però tothom hauria d'aprendre que mai s'entra a Estafeta per l'esquerra, perquè nos sempre es té tanta sort com el d'ahir.
Per Estafeta com els toros seguein anant junts i portaven molt bon ritme ha estat difícil agafar cara, excepte cap al final, quan un parell de toros han relliscat i s'han separat una mica. S'ha vist alguna bona carrera com la del David (el mosso de la camiseta verda per dalt i blanca per sota), sempre arriscant, i alguna trepitjada forta en un parell de petits muntons a Telefónica i a l'entrada al carreró.
També un mosso ha tingut sort al carreró quan un toro ha relliscat i la banya l'ha fregat.
El més important és que aquests toros han rebaixat l'estadística: l'últim any que van anar, havien fet 4 ferits per banya!!!
I això s'ha acabat... Ha estat molt interessant fer aquestes minicròniques... Espero d'aquí un parell d'anys poder tornar a Pamplona per aquestes dates.