diumenge, 13 de juliol del 2008

12/7/2008 (Dis) - 6è Encierro (Dolores Aguirre)

Finca: Dehesa Frías, en Constantina (Sevilla).
Toros: 'Clavelino', 605kg, Negre bragat; 'Guindoso', 670kg, Negre bragat;'Comadroso', 590kg, Torrat;'Clavijero', 665kg, Negre bragat; 'Carafeo', 675kg, Negre; 'Tosquetito', 650kg, Negre bragat
Duració: 3.02 min

Primer de tot donar les gràcies al meu marit que m'ha gravat l'encierro, perquè áhir vaig arribar a casa en un estat que no em va permetre recordar que avui també havia encierro (per això també he publicat avui la crònica dels Jandilla).

L'encierro d'avui (vídeo) sí que ha portat un ferit de banya, un jove colombià que despistat és embestit en el carreró, tal i com es veu a la foto, acompanyat per Jokin, un dels corredors habituals.

Un encierro molt massificat que gràcies a la noblesa d'aquests toros, ha permès que no hagi passat cap desgràcia més tot i que al carreró un mosso vestit de taronja i un altre vestit de blau han vist passar el pitó a menys de 5 centímetres del seu cap.

Com cada dia, l'emoció no ha començat fins a Estafeta tot i algunes caigudes de corredors i toros en els trams anteriors. A Estafeta s'han començat a separar i han quedat tres grups que han permès fer carreres interessants tot i el munt de gent, especialment en el segon grup de toros. Els dos últims han caigut però s'han reincorporat fàcilment a la carrera. Els moments de perill són els que han passat al carreró i que han acabat amb el ferit de banya.

L'entrada a la plaça ha estat una mica complicada per un imbècil que ha intentat torejar amb una jaqueta i per una pilota que ha despistat els toros i que ha fet que els dobladors hagn hagut d'esforçar-s'hi.