diumenge, 13 de juliol del 2008

13/7/2008 (Diu) - 7è Encierro (Miura)

Toros: 'Lagartijo', 680 kg, Negre mulato entrepelat; 'Interesado', 685kg, Negre bragat corregut; 'Lagañoso', 665kg, Sard, 'Campohermoso', 615kg, Cendrós clar; 'Capotero', 620kg, Castany bragat; 'Muletero', 650kg, Negre entrepelat
Duració: 2.52 min

L'encierro d'avui (vídeo), ha estat el més massificat i el més perillós per l'estat del terra, mullat, que ha provocat moltíssimes relliscades dels corredors, especialment a Estafeta.

A diferència de la resta d'encierros, avui s'han vist carreres des de la Cuesta de Santo Domingo, perquè tres dels toros han avançat als esquellers i han tirat del grup. Un dels agosarats corredors (aquí tot i la pujada, els toros porten molta velocitat) ha rebut un bon cop però sense més conseqüències.
I els toros portaven tanta velocitat que en la corba d'Estafeta s'han arrambat a la banda esquerra i un dels toros s'ha emportat dos corredors però sense ferides (veure foto), seguidament el cendrós també s'ha emportat un altre home sense conseqüències quan l'ha encastrat contra la tanca. Però estava rodejat completament per tots. Només s'ha emportat un ensurt.
Tots els toros han continuat sols corrent sense esquellers i amb molta velocitat, això ha afavorit carreres maques però perilloses, molt exigents amb la forma física dels corredors. A mig Estafeta han començat les caigudes però els animals s'han reincorporat ràpidament sense mirar als corredors del voltant, tot i que més d'un ha rebut cops i trepitjades dels toros.
Avui per primer cop s'ha produit un muntó tant a la baixada del carreró com a la porta de la plaça però els toros han esquivat i seguit endavant. Una imatge bastant sorprenent ha estat un noi embestit per un bou amb molta violència a l'entrar a la plaça. Un doblador ha passat també un mal moment quan un dels toros li ha pres el capot. Ha costat una mica que entressin però finalment ho han fet tots.
Un encierro miraculós que amb les imatges que s'han vist no lliga amb només set ferits per contusions i traumatismes.